Ritva Laakso-Manninen

Senior Advisor
Email: ritva.laakso-manninen (a) viagroup.fi
GSM: +358 (0)50 364 7839

Senior Advisor, KTT Ritva Laakso-Manninen toimii VIA Executive MBA -ohjelman ohjelmajohtajana.

Aikaisemmin hän on toiminut HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun toimitusjohtajana ja rehtorina 16 vuoden ajan (liikevaihto 70 milj. euroa, henkilöstö 700). Laakso-Manninen on toiminut myös pitkään liike-elämän palveluksessa henkilöstöjohtamisen ja henkilöstön kehittämisen tehtävissä tietotekniikka- ja rahoitusaloilla. Hän on toiminut myös julkisella sektorilla koulutuksen kehittämistehtävissä. Kehittämistyön lisäksi hän on eri organisaatioissa vienyt tuloksekkaasti läpi suuria fuusio- ja saneeraushankkeita.

Laakso-Manninen on DIF Hallitusammattilaiset ry:n jäsen ja toimii muutamien yhtiöiden hallituksissa. Hän on myös WWF Suomen hallintoneuvoston jäsen. Hän on toiminut Helsingin seudun kauppakamarin valtuuskunnassa ja EK:n työelämävaliokunnassa ja Sivistystyönantajien hallituksen varapuheenjohtajana.

Laakso-Manninen on osallistunut kansainvälisiin korkeakoulutuksen kehittämistehtäviin Kolumbiassa, Irlannissa ja Etelä-Afrikassa sekä OECD/IMHE Governing Boardissa 2012-2014 ja Saksassa Reutlingen Hochschulen University Councilin jäsenenä 2000-2006.

Ritva Laakso-Manninen on kirjoittanut julkaisuja ja artikkeleita sekä luennoinut erityisesti strategisen johtamisen ja osaamisen johtamisen alueilta.