Kalle Lähdesmäki

Senior Executive Advisor, Kauppaneuvos
Email: kalle.lahdesmaki (a) viagroup.fi
GSM: +358 (0)500 363 126

Kalle Lähdesmäellä on lähes 30 vuoden kokemus toimitusjohtajan ja vastaavista tehtävistä kaupan ja palvelujen toimialoilta. Hän on palvellut S-ryhmässä 30 vuotta ja yksityisellä sektorilla lähes 10 vuotta. Hallitustehtävissä saatua kokemusta Lähdesmäellä on valtakunnallisista, maakunnallisista, Baltian alueen sekä paikallisista yrityksistä niin hallituksen jäsenenä kuin puheenjohtajana.

Strateginen kehittäminen, rakenteellinen uudelleen arviointi, toimialan pelisääntöjen uudistaminen, innovaatioiden synnyttäminen sekä toimeenpanon johtaminen ovat olleet keskeisiä tunnusmerkkejä Lähdesmäen työuralla. Lähdesmäen johtama yritys oli Suomessa edelläkävijä 1996 – 2000, kun yritys toteutti kansallisen työelämän kehitys-ohjelmaprosessin, jonka seurauksena yrityksen työhyvinvointi parantui merkittävästi ja nousi kaupan alan parhaimmalle tasolle Suomessa.

Lähdesmäki on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon 1978 Vaasan Kauppakorkeakoulussa, Lifim-koulutuksen, VIA Senior Leadership in Action (SLA) -ohjelman sekä useita kotimaisia ja kansainvälisiä johtamisen koulutusohjelmia, mm. Stanford Executive Program´n (SEP).

Kauppaneuvoksen arvonimi Lähdesmäelle myönnettiin 2010.

Terveysliikuntaa Lähdesmäki on harrastanut läpi elämänsä; juoksua, hiihtoa, ampumahiihtoa, luistelua sekä maastopyöräilyä, runsaat 100 maratonia ja kaikki Finlandia-hiihdot alusta alkaen.