Kaj Saarnio

vanhempi konsultti
Email: kaj.saarnio (a) viagroup.fi
GSM: +358 (0)50 505 4341

Kaj Saarniolla on yli 20 vuoden kokemus energiatoimialan johtotehtävissä palvelutoimittajan sekä tilaajan roolissa tulosyksikön vetäjänä ja toiminnan kehittäjänä. Kaj aloitti vanhempana konsulttina VIA Groupissa elokuussa 2011.

Hänen pääosaamisalueitaan ovat liiketoiminnan johtaminen sekä strateginen suunnittelu ja käytäntöönvienti, muutosjohtaminen, osaamisen palvelullistaminen ja asiakkuuksien johtaminen.

Kaj aloitti uransa Imatran Voima Oy:ssä kantaverkon käyttö- ja kunnossapitopolitiikan sekä käyttöosaston johtamisjärjestelmän kehittämistehtävissä. Hän toimi useita vuosia Lounais-Suomen käyttöpiirin päällikkönä ja sähkölaitosasiakkaiden paikallissuhteiden hoidon vastuuhenkilönä. Sähkömarkkinoiden vapautumisen yhteydessä Kaj käynnisti ja johti IVOn siirtoverkon Teknisten palvelujen uutta palveluliiketoiminnan tulosyksikköä.

Kaj on toiminut InfraNet yhtiö Eltel Networks Oy:n kehitysjohtajana. Hänen työnsä liittyivät palveluliiketoiminnan strategiseen suunnitteluun sekä sähkö- ja teleyhtiöiden rakentamis- ja kunnossapitoliiketoiminnan ulkoistamisiin. Myynnin ja palvelujen liiketoimintaprosessien kehittäminen, lisäarvopalvelut ja asiakkuuksien johtaminen olivat hyvin keskeisessä roolissa Kajn työssä.

Hän työskenteli Pöyry Management Consulting Oy:n Energiakonsultoinnissa 2009-2011 johtavana asiantuntijana. Kaj toimi energia-alan muutosten tuomien haasteiden ratkaisukonsultoinnin parissa.

Kaj Saarnio on diplomi-insinööri Teknillisestä korkeakoulusta ammattiaineinaan sähkölaitokset, energiatalous- ja voimalaitosoppi. Hän on käynyt mm. LIFIMin kurssit ”Tulosyksikön johtaminen” sekä ”Asiantuntijapalvelujen johtaminen, markkinointi ja myynti”. Kaj on esitelmöinyt useilla energia-alan kursseilla toimialan ajankohtaisista aiheista. Hän on ollut Energiajohtajat ry:n aktiivinen jäsen yli 20 vuotta