Palvelumme

Lead to Grow – kasvun johtamisen designpaja

”ROTAT SYÖVÄT MEIDÄN JUUSTON

Otsikko on lainaus finanssialan konferenssista Sveitsistä, jossa pankkien ylin johto oli huolissaan liiketoiminnan tulevaisuudesta. Markkinoille on syntynyt tuhansia applikaatioita, jotka nakertavat pala palalta pankkien kannattavuutta. Juuston meneminen parempiin suihin on etenkin sveitsiläisessä kulttuurissa pysäyttävä mielikuva.

Ympärillämme riehuu älykäs vallankumous (smart revolution). Se vanhentaa liiketoimintamallit nopeasti, luo tarpeen muokata organisaatioita, muuttaa johtamista, päivittää kyvykkyydet ja muotoilla suorituksen johtaminen.

”EPÄONNISTUMISEN TÄYDELLINEN DESIGN

CEO.worksin perustaja ja partnerimme Sandy Ogg New Yorkista pyysi määrittelemään, miten Suomessa johdetaan organisaatioita. Vastasin, että ”ensin tehdään strategia ja sitten lähdetään viemään sitä käytäntöön”.

Piirsin hänelle paperille kaksi laatikkoa, ensin paperin yläreunaan strategia-laatikon. Ja sitten alemmaksi laatikon, johon kirjoitin toteutus (execution).

Hetken piirrosta katseltuaan Sandy Ogg totesi, että piirros on ”epäonnistumisen täydellinen design” (perfect design for failure).

 

Railo (gap) strategisen pyrkimyksen ja toteutuksen välillä tappaa elinkelpoisia yrityksiä, katkoo johtajien uria ja aiheuttaa huonoja tuloksia ja kärsimystä.

Epäonnistuminen muhii railoissa

Design vuotaa, kun osien välillä on rakoja ja railoja (gaps). Kun strategian ja toteutuksen välillä on loikka tai kun järjestelmät tukevat entistä toimintamallia, mutta eivät uutta, kysymys on designkuilusta. Kun ihmisiä ja asioita käsitellään erillään, ei talentin ja arvon luomisen välillä silloin ole kiinnittävää yhteyttä. Avain on tiivis integraatio osien välillä niin, että osat muodostavat toimivan kokonaisuuden.

Onnistumisen designpaja rakentaa sillan kuilun yli

Johtuen ympäristön yllättävistä ja nopeutuneista muutoksista organisaatiolta vaadittava rytmi on muuttunut. Tarvitaan parempi yhteys osien välille, että kokonaisuus toimisi, olisi sopeutuva muutoksiin ja tuottaisi onnistumista.

Strategia yksin ei riitä. Strategiakansiolla ei voi johtaa. Strategia on muokattava helposti viestittävään, mitattavaan ja johdettavaan muotoon. Uuden strategian on aiheutettava välitön innostus toteutukseen (”instant thunder”).

Organisaatio edustaa menneisyyttä ja luo kitkaa arvon luomiselle ja kasvun toteuttamiselle. Organisaation tavat, kulttuuri, roolit ja rakenteet on luotu aiemmin ja ne pitää säätää ja tarkistaa (organizational design), kun uusi strategia aiotaan toteuttaa.

”Suomalaiset johtajat osaavat strategian tekemisen paremmin kuin organisaation toiminnan muotoilun.”

Strategia, uudet roolit, uuden kulttuurin luominen, uusi tulevaisuus asettavat vaateet johtamiselle. Johtamisen muotoilu (leadership design) on kokonaan uusi käsite. Suomalaisilla johtajilla on etujoukossa mahdollista oppia uuden ajan työkalut ja tavat.

Kun edellä luetellut askeleet on tehty, on mahdollista nähdä ne kyvykkyydet ja kompetenssit (capabilities & skills), jotka toteutukseen tarvitaan. On mahdollista tehdä toimiva toteutuksen muotoilu (execution design).   

LATAA ESITE TÄSTÄ

KATSO aikataulut 2018 ja 2019 tästä

Lue Leadership Design -sessioihin osallistuneiden palautteita tästä.

Lisätietoa saat painamalla tästä.

Ilmoittautumiset ja muut kysymykset info@viagroup.fi

”MUOTOILE. MOBILISOI. INNOVOI. LUO LISÄARVOA. JOHDA, KASVA JA VOITA.

Lead to Grow – prosessi ja johtamisen muotoilupaja on parasta, mitä
johtoryhmällesi voi tapahtua.

Kasvun johtamisen muotoilupaja on konkreettista työskentelyä osallistujien strategian, rakenteen, suorituksen, energisoinnin ja johtamisen kanssa. Työskentelyn tuloksena syntyy PELIKIRJA, joka on toteutussuunnitelma.

Lead to Grow -prosessiin tarvitaan vähintään kaksi osallistujaa samasta organisaatiosta. Vielä parempi tulos saavutetaan, jos osallistujia on pöydällinen, esimerkiksi johtoryhmä. Toteutus voidaan tehdä myös yrityskohtaisena.

On ilo tuoda suomalaisille johtajille työkalut, joilla he voivat voittaa myös kansainvälisessä kilpailussa.

Tero J. Kauppinen
CEO, Chief
R&D Officer